Ploppglassen – kräm till folket!

Ploppglassen - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Så är den här till slut, den efterlängtade Plopp-glassen. Efter ett strategiskt samarbete mellan Cloetta och SIA har alltså tre kombonyheter skapats, varav Plopp förstås är den på pappret starkast lysande stjärnan. Och efter två strutar är jag tämligen benägen att buga mig för denna välkomna nygamling. Den initiala kolaklicken på toppen lyser med självförtroende, men samtidigt ger dig mig ångest: tänk om det är allt? Tänk om resten bara är nougatfärgad chokladglass i en strut?

Som tur är har glasstillverkaren inte sovit på lektionerna, för den karaktäristiska och oefterhärmliga lilla Plopp-krämen återkommer på besök både en och två gånger under resans gång, vilket förstås bidrar till lustfylld njutning och tveklös igenkänningsfaktor.

Ploppglassen är inte störst, bäst eller ens vackrast. Men det är en dubbel retrotripp som uppfyller våra högt ställda krav. Och det räcker ganska långt i vår.
Glassmannens betyg: 4/5
Allmänhetens betyg: [ratings]

Ploppglassen - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

4 svar på ”Ploppglassen – kräm till folket!”

  1. Ser magnifikt inbjudande ut. Jag intresserar mig verkligen lite extra för sådana här typer av så kallade märkesglassar. Gillar därför dina recensioner av Daim-glassen, Snickers-glassen, After Eight-glassen, Dumle-glassen, Kit Kat-glassen och Geisha-glassen. Men har du inte recenserat den enorma Lion-struten?

    Och en sak till. Triumf Glass, som nu återuppstått tack vare Diplom-Is bortfall från den svenska marknaden, kommer att lansera Marianne-struten den här säsongen. Jag är väldigt ivrig på att få höra din reaktion på den.

  2. Den ser god ut, svar ja. Men den är inte god. Det är som vilken annan märkeslös glass som helst. MEN DYR ÄR DEN FÖR ATT DET ÄR PLOPP! Men fan så äcklig!

Kommentarer är stängda.