SIAs Jordgubbsstrut Jordgubbe

SIA Jordgubbsstrut - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Ja, den heter alltså bara Jordgubbe i all sin enkelhet, denna rosagräddiga snälla våffelbjässe från SIAs nyhetsdisk. Den lånar sin smak från den smått anonyma jordgubbsglassen som SIA har i serien Världens Glass (Glace Fragaria Jordgubbe). Min gissning är dock att jordgubbssugna inte går igång på Världens Glass-temat när det är svensk sommar som gäller. Men vad vet jag – egentligen?

Vid SIAs provsmakningstillfälle på trevliga Imperiet i Stockholm tycktes denna mäktiga Jordgubbe nästan övermäktig – jordgubbsglass, med jordgubbskräm, i jordgubbsglass, på jordgubbskräm… och den är stor som en raket! Men OM man nu verkligen VILL ha en rejäl skopa jordgubb utsmetat i ansiktet våren/sommaren 2010, ja då finns det faktiskt få glassar som slår den här. Bokstavligen. Jordgubbe går all in. Cred till honom.

(OBS! Känsliga läsare bör varnas – när jag använder ordet ”honom” om glassen syftar jag till att den heter Jordgubbe. Det har alltså ingenting att göra med könsmaktsordning i det här fallet, även om glassen ifråga skulle må bra av en rejäl genusanalys. Hur utbredd är egentligen ”den manliga blicken” i glassvärlden?)

Glassmannens betyg: 4/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Ett svar på ”SIAs Jordgubbsstrut Jordgubbe”

Kommentarer är stängda.