Magnum Gold?!

Magnum Gold?! - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Ja det är helt sant – det här är en glass vars namn innefattar 1. Ett frågetecken. 2. Ett utropstecken. Ingen – inte ens GB styckglassars egen PR-byrå, verkar förstå varför dessa laddade skiljetecken har funnit sin väg till nya Magnum Gold?!, men där är de i alla fall och sprider sin… tveksamhet.

Magnum Gold?! - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Den främsta poängen med Magnum Gold?! är att den – håll i er – är guldfärgad. Och ju längre tiden går, desto mer gylldene ska den enligt utsago bliva. Det känns dock ibland som att tugga på en guldsprejad korkbit från rekvisitarummet på teatern.

Glassen då? Jo då, vaniljglass med virvlar av krämig kolasås (inte lika frekvent som på pressbilderna förstås), samt ett tjockt lager av guldfärgad, krispig choklad "med en bottenton av medelhavssalt". Det sistnämnda förstår jag mig inte på, för något medelhavssalt varken syns eller smakar särskilt mycket. Jag tycker att hela glassen känns både en smula fånig och en smula mjäkig, men resten av panelen älskar den tydligen.

Glassmannens betyg: 3/5

Glasspanelens betyg: 5, 5, 5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Läs mer om GBs glassnyheter 2010 här!

9 svar på ”Magnum Gold?!”

 1. Personligen har jag väldigt svårt för salt när det gäller glass och godis, så dissar denna glass i första hand av den anledningen. Men så ser den ju extremt tråkig ut inuti, av bilden ovan att döma. Ser ju nästan ut att bara vara ren vaniljglass inuti.

  Själv längtar jag tills att de släpper en ny Nogger-glass, men betydligt högre halt nogat. För som den är nu så är det ju i princip bara chokladen och nogaten som är god, och den tråkiga vaniljglassen mest något man ”tvingas” äta för att komma åt den goda nogaten… =)

 2. God glass, men eftersmaken av guldet!? satt kvar länge och var inget vidare!

 3. Jag åt precis denna glassen och har två(2) klagomål.
  1. Först vad var guldet ? Vad skulle det smaka ? (Det såg ut som den vita magnum bara att den var solblekt/smutsig)
  2. Varför gör dom alltid chokladen så nedrans tjock för ?
  Varje gång man ska på och trycka i sig en sådan glass så biter man antingen för hårt så man biter i glassen (AAAAARGH!!) eller så biter man för nätt och får hela glassen i trynet när man missar för att det är en solid bit lau-lau.

  Aja, jag gillar dock att dom fortfarande ”kommer på” nya smaker.

  Gillar ni nya saker och kan med gott samvete kan göra av med 20 kr, annars så håll er till den vita.

  Cheers!

  (Bra sida btw)

 4. Besvikelse! Tänk om det hade varit överdrag av choklad med havssalt och krispig mandel samt vaniljglass med vanlig kolasås dvs utan underton av vad det nu kan vara kanske kaffesmak? Jag tror GB kan bättre!

Kommentarer är stängda.