Nya krav från Lejonet & Björnen

Lejonet & Björnen - Glasskoll.se

Lejonet & Björnen har tagit fram en ny linje i sitt sortiment som är helt utan tillsatser. Det är de fem smakerna här ovan som får äran att börja: vanilj, choklad, blåbär, mocca/espresso och jordgubbssorbet. För att kunna ta bort tillsatserna har man behövt tillsätta mer ägg, vilket kan vara problematiskt för en del allergiker. Samtidigt har hållbarhetstiden reducerats kraftigt. Glassen består nu av sex ingredienser och sorbeten av fyra. Så här säger vd Katarina Gustafsson i ett pressmeddelande:

– Jag upplever i mötet med våra kunder hur viktigt det är för dem att kunna erbjuda ekologiska och miljömässigt hållbara alternativ, och då känns det bra att vi nu kan erbjuda ett delsortiment som möter detta. Vi vet också att konsumenterna är oerhört medvetna. Det finns en stor grupp som värdesätter en hög produktkvalitet, och samtidigt gör val utifrån sina värderingar. Dem kan vi nu tillfredsställa med vår ekologiska glass utan tillsatser.

3 svar på ”Nya krav från Lejonet & Björnen”

  1. Försvinnande god får vi hoppas då denna kanske kan behöva ätas upp snart efter öppnandet!? Om inte någon ändå vill odla ett litet ”eko zoo” i sin fryst…vem vet kanske blir som kryddan på moset ; )

Kommentarer är stängda.