Berte – Sias nya premiumglass

Berteglass från Sia - Glasskoll.se
Jomenvisst – glassmagen börjar kurra redan i februari. Från och med vecka 10 kommer nämligen de här läckerbitarna att befinna sig i en glassdisk nära dig. Berte glass är Sias nya märke i det så kallade super premium-segmentet (kallar man saker för "super premium" kan man nämligen ta mer betalt, kom ihåg det ungdomar!).

Men det fina med Berteglassarna är inte bara smaker som Knäckbräck, Blåbärscheesecake och Äppelpaj – vilka gör mig alldeles knäsvag – utan den där gräddiga mjölken kommer från närbetande kossor, direkt från de halländska vidderna!

Det hela låter förstås som ett utslag av en påkostad corporate storytelling-kurs, men vi måste ju tro på Sia när de säger att "hela det nya konceptet baseras på lokala råvaror där grunden är fyra ingredienser: mjölk från egna Berte Gård i Slöinge, grädde från halländska kor, äggula från Lilla Stensjö i Slöinge och svenskt socker."

Något mer klimatsmart än Ben & Jerry’s flaxande med pekannötter över hela jordklotet. 

Vi återkommer med initierade glassprovningar inom kort!

7 svar på ”Berte – Sias nya premiumglass”

 1. Hällre Fairtrade nötter plockade utomlands än hit körda thailändare som jobbar utan lön och sociala skydd för att plocka lite blåbär.

 2. Hej där 🙂 Jag har lite nyheter om ben and jerrys nyheter som kommer v10 om du vill ha 🙂

  En hemlig källa har uppgett dess att de tre nya smaker är

  Coconutterly Fair – Chocolate ice cream, coconut caramel swirls & chocolatey covered coconut caramel crunch Här är bilden på förpackningen: http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/163945_471288305702_668740702_6339492_7312818_n.jpg

  Den andra smaken som nu åter väcks till liv är fossil fuel i ny tappning

  Nordic water peace: sweet cream ice cream with chocolate cookie pieces, chocolatey peace signs & a chocolate fudgy swirls, här är bilden http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/165409_471288460702_668740702_6339493_6050375_n.jpg

  Den tredje nyheten som kommer direkt från ben and jerrys huvudkontor i vermont till gb glassbaren är brodern till Peanut butter cookie dough nämligt Fudgy brownie(shorty) : Vanilla ice cream with brownie chunks and a thick fudge swirl covered with chocolate cookie pieces and a milk chocolate coating

  Här är bilden: http://i.walmartimages.com/i/p/00/07/68/40/08/0007684008130_300X300.jpg

 3. Ville bara tipsa om ett litet glassbolag som skall starta snart. Ekologisk glass så klart med bara riktiga grejer i. 1 maj hoppas vi finnas i frysarna. Några smaker ni glasslovers saknar. Vi tänkte jobba efter säsong så i maj kommer ni få smaka på glassar, sorbet med blodapelsin, mandarin och citron.
  Vad tror ni om det.

  Mer info kommer snart.

  Niklas

Kommentarer är stängda.