GB:s nyheter 2011

GB glassprovning 2011 - Photo by Glassmannen, Glasskoll.se
Så var det dags igen för glassprovning av GB:s vårnyheter. I ett ljust litet konferensrum på Östermalm ägde glassfesten rum den här gången, med GB-gubben och GB-gummans galna blickar som lasersikten på pannan.

2011 bjuder på 13 nyheter, men tyvärr fanns bara 9 av dem tillgängliga vid provtillfället. Här är lite av det som har hänt i år. Recensioner kommer senare. 

* En ny B&J-glass dyker upp – en gammal goding i ny bägare.

* Två nya Magnumglassar – en med Rainforest Alliance-certifierad choklad, samt en bajskorvsliknande Snickersdödare utan pinne.

* Solero försvinner nästan helt, förutom en ny liten apelsinpinne. 

* Lakritspucken är borta igen. Snyft. Inga lakritsglassar alls från GB i år alltså.

* Cornetto skrotar samtliga gamla varianter till förmån för tre nya. Serien heter Cornetto Enigma, och innehåller helt enkelt mer av det götta.

* Twister får en ny kompis i Twister Fruit. 

* Flera nya barninriktade glassar ser dagens ljus, men utan att man försöka slå knut på sig. Det är rena, enkla smaker som gäller. 

* Och så storskrällen: Daimstruten får en päronpolare!

6 svar på ”GB:s nyheter 2011”

  1. Kanske för att GB provat satsa på lakrits i 0,5 liters förpackningar i år, eller annan orsak ?

  2. Måste bara hylla nya daimstruten med päronsmak! Somrig och luftig päronglass ihop med daim, den kändes som att det var självklart att det skulle vara just päron, fast banansmak kanske inte heller hade varit dumt? men tiopoängare till daimstruten med päron!

  3. Äter inte glass frekvent men när jag gör det vill jag ha något riktigt gott – helst en lakritspuck. Döm om min förvåning när jag insåg att den inte längre finns!!! Har vi fått något bra svar på varför?

Kommentarer är stängda.