Daim Pear Dream / Daim Päron

Daim Pear Dream - Glasskoll.se Photo by Glassmannen
Helgerån! skriker du ut över hela Kinabuffén medan ”sösuså” sakta rinner längs ditt obefintliga hakparti. Förutom att helgerån är ett ord man borde använda betydligt oftare kanske du också har en smula rätt – att ta en bästsäljande klassiker som Daimstruten och pimpa upp den med en konstig smak känns sällan särskilt långsiktigt och ärevördigt (ett annat sånt där ord).

Men det är någonting med den här artificiella Big Pack-smaken som gör mig fånigt glad. Det har förvisso inte så mycket med Daim längre att göra (ej heller har det särskilt mycket med frukten päron att göra), men Daim Päron smakar sommarlov, skrubbsår, myrplågeri och Space Quest 3 på ett sätt som få andra glassar på kartan förmår. Jag kommer kanske aldrig att köpa den igen, men jag kommer minnas den med det mjukaste av välbehag.

Glassmannens betyg: 4/5

3 svar på ”Daim Pear Dream / Daim Päron”

  1. Vidrig… Vill man käka parfym kan man lika gärna ta ett varv genom Åhléns parfymavdelning men vill man ha glass köper man en riktig Daimstrut – utan parfymsmak!

Kommentarer är stängda.