Djurgårds Glace – Amerikansk pecankola

Djurgårds Glace - Amerikansk pecankola. Glasskoll.se Photo by Glassmannen
Jag kan ibland tycka att Djurgårds Glace balanserar på en allt slakare lina. De tillhör ett premiumsegment, men de sällar sig varken till de hardcore-ekologiska, handplockade barrgolvstillverkarna ute i landet; men ej heller till den amerikanska "oj-jag-tappade-ett-mindre-konditori-ner-i-glassmeten"-falangen. Eller? Med Amerikansk pecankola känns det onekligen närmare till Ben & Jerry’s än till Österhagen, O.D.F.V.J.M.

Men ack så synd att det hela blir just så … lagom som jag försöker bygga upp till i min trevande inledning. APK kommer liksom aldrig igång, tar inte plats, fångar inte uppmärksamheten hos sina åskådare, sticker inte ut, örfilar inte upp någon. Det kunde varit mer av sälta, mer av sötma, mer av kolakräm och mindre av nötkross (det är mycket nötkross).

Hade det varit en annan smak hade man kunnat avfärda mitt resonemang med att jag inte är tillräckligt sofistikerad. Men med ett publikfrieri som det här måste man dra på med full patte för att det ska bli en återkommande affär. Det blir det tyvärr inte den här gången.

Glassmannens betyg: 2/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Ett svar på ”Djurgårds Glace – Amerikansk pecankola”

  1. jag håller med om nötkrossen de har för mkt av den i flera produkter
    MEN på det stora hela vill jag nog påstå att de har flera glassar som enligt
    mig ligger i toppklass ”Fransk Mandelpralin” är ljuvlig grädden och mandeln gifter
    sig perfekt .

Kommentarer är stängda.