GB 2012: Calippo Shots Jordgubb & Citron

Calippo Shots Jordgubb & Citron - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Jag hade ärligt talat missat de här smaksatta små iskulorna när de gästspelade i glassdisken i början på 2000-talet, men för vissa av er blir förmodligen Calippo Shots ett högst välkommet återseende. Det visar inte minst de 60 000 personer som tydligen röstat på den här märkliga uppfinningen på GB:s Facebooksida. Jag kan leda er genom konceptet lite snabbt: 1. Ta små ishagel av jordgubb och citron. 2. Lägg dem i en burk. 

Det bästa med Calippo Shots är som jag ser det själva återförslutningsförmågan – att locket har en öppning som kan stängas. Därmed kan den åka fram lite spontant på stranden, picknicken eller i barnvagnen. I övrigt känns det mest som ett ganska konstigt sätt att glass. Men eftersom jag älskar konstiga glassar får den här ändå ett hyfsat betyg av mig. Dessutom kostar den bara 14 kronor och verkar aldrig vilja ta slut.

Glassmannens betyg: 3/5

Övriga paneldeltagares betyg: 3, 1, 2

Allmänhetens betyg: [ratings]

4 svar på ”GB 2012: Calippo Shots Jordgubb & Citron”

 1. Haha, ååh, jag kommer väl ihåg denna glassort från när jag var ung (waah, tänk att det är typ 12 år sedan! Huuu). Fast den hette inte likadant då, eller hur? Har för mig att det var Solero den var baserad på… Och så var det inte jordgubbssmak på den heller tror jag inte… Men annars ser den ut som jag minns den 😉 Smakmässigt är den inte riktigt min grej, men nostalgin infinner sig i alla fall!

 2. -Alexandra och alla andra;

  så sant så sant.

  Solero Shots hette den då och bestod av gröna små kulor med en smak av Lime, den var god , men jag tycker calippon här smakar ännu bättre , riktigt friskt och god smak, tänk dig en fin dag på stranden med den här.

  För dom över 18 kan jag dessutom tipsa om att tömma upp den i ett wiskeyglas och hälla på 4cl iskall bacardi limón eller razz som fördrink på en finare tillställning:) Det var väldigt uppskattat på min middag förra helgen:)

 3. VARNING FÖR DENNA GLASS!

  denna skitglass innehåller nervgiftet aspartam.
  skapat av samma amerikanska skitföretag som skapat giftet agent orange där människor än idag föds med missbildningar plus ddt och en massa annat skit som sas vara nofarligt från början.
  litar man på ett sånt företag så e man nog inte helt hundra i roten.

  (även seven elevens skräp yoghurtglass innehåller aspartam)

 4. Något offtopic, men är det NÅN vänlig själ som vet om Ben and jerrys peanut butter cookie dough kommer tillbaka i år? jag har stark abstinens!

Kommentarer är stängda.