Hansens Nougat

Hansens Nougat - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Det är lite svårt att hitta Hansens subtilt snygga pinnglassar – det är inte direkt Åhléns vi snackar om här. Med dansk produktion, ekologiska råvaror och rustik design letar de sig in i det där medvetna premiumsegmentet som gärna handlar på Cajsa Warg i Stockholm (det är också bland annat där de finns att köpa).

Till och med själva glassen känns äkta – som du ser nedan får den inte en av masstillverkning perfekt avvägd form, utan när en tillfredsställande aura av handgjordhet. Hur smakar den då? Jo tack – nougat återfinns ju som bekant i flera av våra folkkära strutar och pinnglassar, men inte på det här sättet. Det behövs ingen ”klump” eller ”stång”, utan nougaten är allestädes närvarande i sin vackra, beroendeframkallande, knäckiga uppenbarelse.

Utan ytterligare jämförelser skulle jag vilja påstå att Hansens Nougat vid en showdown i en mörk gränd skulle utdela både en flying elbow och ett rappt nackslag på vår kära folkhemsfavorit Nogger. Men så är den också dubbelt så dyr.

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Och så här tyckte Glasskonnässören för två år sen!

 

 

Hansens Nougat - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

2 svar på ”Hansens Nougat”

Kommentarer är stängda.