Ananas Splitt är sommarens bästa glass!

Ananassplit at Glasskoll.se Photo by Glassmannen

När jag var liten köpte min mor ofta hem storpack med små runda glasspinnar med apelsin-isglass med en chokladmössa högst upp. Jag minns inte vad de hette, men jag älskade de där små rackarna.

Nu, tjugo år senare, får jag nästan samma vibbar av GBs nygamla klassiker Ananas Splitt. Lite som i filmen Ratatouille, när den onde matkritikern äter en tugga…ratatouille och färdas i tanken till sitt barndomshem. Nu är jag inte särkilt ond – bara oerhört kritisk – men Ananas Splitt slår an en sträng hos mig som jag inte trodde fanns. Tyvärr(?) är den bästa delen av glassen just i början, när chokladhöljet sakta men säkert blandas upp med ananas-is och vaniljglass. Det är ljuvligt förstår du. Lakritspuck i all ära, men jag vill nog hävda att det här är sommarens glass. Frågan är om någon kommer orka förstå eller våga erkänna det.

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

4 svar på ”Ananas Splitt är sommarens bästa glass!”

  1. jag kan inte hålla med er. tycker inte att man skall blanda in choklad och annat i isglassens förlovade land. choklad och annat skall man blanda med gräddglass och inget annat…

  2. Ananas Splitt rockas SÅ hårt. Den är gudomlig! Brukar köpa 2 st istället för en dyrare strut.

Kommentarer är stängda.