Djurgårds Glace Dansk äppelpaj

Djurgårds Glace Dansk äppelpaj - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Ibland är man för mätt för att orka ta fram flera olika ingredienser till efterrätten. Då passar Djurgårds Glace Dansk äppelpaj som huvudet i den höga hatten. Varför kladda med en kaneldoftande äppelpaj med gräddig vaniljglass när allt ändå kommer blanda sig i magen? Jag vet inte vad som skiljer dansk och svensk äppelpaj och jag bryr mig inte så det gör ont, men faktum är att det här blir den ultimata korsbefruktningen mellan: 1. paj och 2. glass. Alla kommer överens som vore de tvillingsjälar i stämsångsduett, och de små kladdiga bitarna av vad jag förmodar är äpple ger ett extra incitament att gräva djupare i burken. Det finns ett enkelt sätt att betygsätta glass, och det är att lyssna på knarkaren i mig. När någon får bända loss glassgaffeln ur händerna på mig vet jag att det är bra skit. Nu vet du det också.

Glassmannens betyg: 4,5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

6 svar på ”Djurgårds Glace Dansk äppelpaj”

  1. Och ännu en gång undrar man – varför får den inte full pott? Vad var det som drog av den där sista halvpoängen? Jag försöker läsa mellan de njutbara raderna i din lovsång för att hitta en skugga av tvivel eller den svagaste antydan till missnöje, men din glädje verkar obeudlad.
    Jag vet inte om jag kommer kunna sova förrän jag får svaret, Glassmannen.

  2. hejsan!! JAG HAR SMAKAT DEN OCH DEN E VÄÄRLDENS GODASTE ENLIGT MIG!!

Kommentarer är stängda.