Sandwich Stracciatella

Sandwich Stracciatella - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

GBs glassnyheter 2009Sandwich Stracciatella

Häromdagen var jag bjuden till Micael Bindefelds kontor på Riddargatan i Stockholm för att smaka på vårens nyheter från GB. Det visade sig dock att alla de nya glassarna redan finns på min lokala 7-Eleven, och jag hade redan tryckt i mig två av dem tillsammans med Glasskvinnan. ”Men ni får inte skriva något innan den 27/2”. Märkligt tycker jag. Men rules are rules and are meant to be followed om man vill vara kompis med pr-byråerna.

Hur som helst, en av de glassar som jag alltså haft förmånen att prova två gånger är den här fräna nykomlingen, Sandwich Stracciatella. Först och främst slås jag av hur snyggt omslaget är – det känns som att äta en serietidning. Själva glassen skiljer sig inte mycket från den gamle originaltrotjänaren – och tur är väl det, om man betänker att Sandwich är en av de absolut bäst säljande glassarna i GBs sortiment varje år. Det visste jag inte. Nu vet jag det.

Hur har vi det med stracciatellan då? Jotack, om man tycker att Sandwich någonstans har en tendens att bli lite för krämig och smetig och mjäkig i sitt populära grundutförande, så är inslaget av små krispiga chokladbitar tämligen välkommet. De stör inte mackans storhet, utan höjer bara upplevelsen en nyans – jag vill nästan påstå att det är till perfektion. Det är provocerande enkelt, men det gör också hela tilltaget väldigt snyggt. Och så har vi något att trösta oss med innan Sandwich Pepparkaka återuppstår igen. Bravo!

Glassmannens betyg 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

Sandwich Stracciatella - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Ett svar på ”Sandwich Stracciatella”

  1. Låter riktigt gott, faktiskt! GB Sandwich är och förblir min klippa bland köpeglassarna. Pepparkaksvarianten tycker jag däremot är hemsk. Pepparkakor skall vara krispiga, och mjuk peppis smakar bara gammalt skafferi.

Kommentarer är stängda.