Ben & Jerry’s – The Vermonster

The Vermonster - Glasskoll.se

Nu kanske du tycker att det låter deppigt och patetiskt att jag under Eurovision-finalen låg i fosterställning hemma i soffan och åt glass till middag? Men tänk att jag tycker att du också kan vara ganska deppig och patetisk ibland. Glassen ifråga var nämligen nya The Vermonster från mina kära vänner Ben och Jerry. Vermonster är förstås en kanadensisk anspelning, och är det någonting jag gillar med Kanada så är det deras glada humör och smaskiga lönnsirap. (UPPDATERING: det har kommit till min kännedom att Vermont inte alls ligger i Kanada, vilket kändes väldigt jobbigt att höra. Men eftersom det ligger vid gränsen låter jag föregående dravel stå kvar. Jag gillar fortfarande Kanada.) 

Här har vi alltså kola-swirl och karamelliserade pekannötter i en gräddig vaniljglass med lönnsirap. Jaha, var det allt tänker du? LÄS IGEN. Det här är vacker, subtil poesi för skolade öron.

Utan att slå på den allra största trumman vill jag nog ändå påstå att det här är ett av B&J’s större ögonblick i karriären. Krämigt, sliskigt, nötigt, dynamiskt med olika tuggmotstånd, lagom stora bitar, en smula sälta – jag hade fan inte kunnat göra det bättre själv.

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

5 svar på ”Ben & Jerry’s – The Vermonster”

  1. Jag håller med dig också – jag får heller inte ihop gråt och melodifestival i samma mening. Var såg du det? Jag låg de facto i fosterställning och åt glass – tämligen munter om jag får säga det själv.

  2. Håller med ! Den är sjukt god. Men jag vill slå ett slag för Ben & Jerrys nya smaker Core som är den närmaste glassporr man kan komma : )

  3. Den är bra inget snack om saken, men som vanligt med B&J så är den några snäpp för sliskig för min smak. Vill man gå budget så har SIA nåt liknande.

    Vill man däremot gå all in så kör man på maple walnut från Mövenpick.

Kommentarer är stängda.