7 nyheter från Carte D’Or

Carte D'Or nyheter 2009 - Glasskoll.se

Igår var det pressevent för att fira lanseringen av GBs hushållsglassmärke Carte D’Or, som släpper inte mindre än sju nya smaker i vår. Glassmannen var naturligtvis på plats, omgärdad av Sveriges kvinnliga matjournalistgrädda. Men det var inte Glassmannen som blev föremålet för beundrande blickar, utan Johan Jureskog (bilden) från Kocklandslaget och Rolfs Kök var tydligen mer intressant att lyssna på. Han svängde ihop en underbar bärig pannkakspaj och kluttade på Carte D’Or-glass med en finess som fick damerna att humma av förtjusning.

Johan Jureskog - Glasskoll.se

Gustav Svensson från Centrum för Näringslivshistoria höll ett intressant litet föredrag om glassens historia. Gustav är en genuin glassälskare, och han kommer garanterat att dyka upp här på Glasskoll i framtiden.

Ulrika Wikman från GBs ägare Unilever pratade om glasskonsumtion. Kort instick:

USA: 20 liter glass/år/person

Norge: 13,2
Finland: 12,3
Sverige: 12,2
Danmark: 8,8

MEN så till nyheterna som vi fick provsmaka. Jag gör inga djuplodande analyser eller kontroversiella ställningstaganden på ett så här tidigt stadium, utan har kommenterat smakerna på ett smakfullt och sobert sätt här nedan.

Carte D'Or nyheter 2009 - Glasskoll.se

1. Caramel Cinnamon Waffle

”Krämig kola- och kanelglass med kolasås och små, knapriga kexbitar på toppen. Denna glass har tagit inspiration av en klassisk holländsk specialitet – Stroopwafel.” (900 ml, 39,90 kr)
Glassmannens kommentar: Dagens bästa glass! Smakar pannkaka, dagmammor och sensommar. Bra kanelsmak, kommer bli perfekt att lägga på en frasig våffla.

2. Smultron

”Härlig vaniljglass med frisk smultronsås och kanderade jordgubbar på toppen!” (900 ml, 39,90 kr)

Glassmannens kommentar: Snygg, fräsch och krämig. Smultron som smak är alldeles för underskattat. Kan bli en riktig sommarhit.

 

Carte D'Or nyheter 2009 - Glasskoll.se

3. Dark Chocolate Chili

”Mörk chokladglass med smak av chili och knapriga chokladbitar (minst 40% kakaohalt) – en riktig smakexplosion!” (450 ml, 34,90 kr)

Glassmannens kommentar: Tar upp kampen med SIAs chiliglass. God choklad och stark chili – men ärligt talat har jag lite svårt att se poängen med chili i glass över huvud taget. 

Carte D'Or nyheter 2009 - Glasskoll.se

4. Dark Chocolate Extra Dark

”Mörk chokladglass med knapriga bitar av extra mörk choklad (minst 80% kakaohalt).” (450 ml, 34,90 kr)

 

Glassmannens kommentar: Smakar onekligen äkta, men den här glassen måste kompletteras med annat. Till slut blir det som att tugga på ren kakao. Genuint, nyttigt, men outsägligt bittert.

5. Dark Chocolate Orange

”Mörk chokladglass med kanderade bitar av apelsinskal som ger glassen en spännande twist” (450 ml, 34,90 kr)

Glassmannens kommentar: Apelsin och choklad funkar superbra ihop, och jag tror på den här till en syrlig efterrätt. Spontant kändes det som att det var sjukt mycket apelsinskal i glassen, men det kan ha varit ren otur.

 

Carte D'Or nyheter 2009 - Glasskoll.se

6. Pear Sorbet

”Fruktig päronsorbet med minst 35% frukthalt som varvats med krispiga lager med chokladsmak” (450 ml, 34,90 kr)

Glassmannens kommentar: Kul grepp med cjoklad i en sorbet! Päron är en svår smak att lyckas med, och jag hann tyvärr inte smaka den här. Men den ser ut som marsipan.

7. Raspberry Sorbet

”Fruktig hallonsorbet med minst 35% frukthalt som varvats med krispiga lager med chokladsmak” (450 ml, 34,90 kr)

Glassmannens kommentar: Fräsch och syrlig glass man inte vill ha för mycket av. Men några skedar en het sommardag i parken tackar jag inte nej till.

 

Evenemanget hölls på PS Matsal i regi  av Spotlight PR. Alla bilder är naturligtvis tagna av Glassmannen. 

2 svar på ”7 nyheter från Carte D’Or”

  1. Helt underbart att Carte d’Or som gör världshistoriens godaste glass, näst efter Ben&Jerry, har kommit med nya smaker. Jag har verkligen gått in för choklad i år, eftersom jag anser att det är en livsnödvändighet och minst lika viktigt att ha i kosten som frukt och grönsaker, så GB tajmade det perfekt. De här glassarna kommer gå åt fort på sommarens utomhusfikor.

  2. Har smakat på de där små varianterna med sorbet och mörk choklad. HIMMELSKA!!! Fyfan vad gott med Carte d’Or!

Kommentarer är stängda.