Magnum Temptation Caramel and Almonds

Magnum Temptation Caramel and Almonds - Photo by Glassmannen - Glasskoll.se

GBs vårnyheter 2009 del 2

Du hör ju själv hur gott det här är. Bara rejäla, härliga ingredienser som funkar tillsammans, inbrottat i en smäcker liten Magnum-kropp som andas flärd och finess (och som inte ger den där värsta bukfyllan). Magnum Temptation-glassarna (kompisen heter Magnum Temptation Chocolate) kommer i lyxiga små kartonger som enkelt kan smygas in i frysen. Men det återspeglas förstås också i priset – 22 kronor ska de ha för lite temptation, men det är det helt klart värt.

Det tog sin lilla tid, men äntligen tycks Magnum ha hittat sin perfekta storlek. Lanserat som en riktig premiumglass i lyxförpackning tar Magnum Temptation Caramel and Almonds hem guldmedaljen bland årets nykomlingar i glassdisken. Det här är vuxenglass på konsumenternas villkor – och ironiskt nog är vi villiga att betala mer för den mindre kostymen (vilken win-win!).  Smaken då? Jo, barnsligt söt kolasås ringlat kring hackade mandlar kan inte slå fel – inte heller när höljet är härlig mjölkchoklad. Den här glassen kan vara allt jag någonsin letat efter.

OBS! I och med vårens omstrukturering i glasslådan är det följande Magnumglassar som finns kvar förutom de två nya temptationsmakerna: Magnum Classic, Magnum MandelMagnum Mayan Mystica, Magnum Java och Magnum Strawberry White.

Glassmannens betyg: 5/5

Allmänhetens betyg: [ratings]

9 svar på ”Magnum Temptation Caramel and Almonds”

 1. jag har ännu inte fått chansen att prova denna glass, men har hört av min arbetskollega att den är suveränt god.

  Hälsningar Nadja

 2. Oh. Vad jag hade dött om de hade tagit bort ”Magnum Strawberry White”.

  Just denna har jag inte smakat, men Chocolate Temptation var jättegod. Det är dock lite surt på priset.

  (P.s Ni på den här sidan har väl inte missat det senaste tillskottet i den dyraste halvliters-glass-frysen någonsin? Just det: Ben&Jerry har lanserat USAfavoriten ”Jamaican Me Crazy” och ytterligare en sorbet som ajg för tillfället glömt namnet på i Sverige!)

 3. Fem av Fem möjliga!?!
  Nu tappade jag allt förtroende för den här sidan.

  ”rejäla härliga ingredienser” resulterar i en produkt där man får mer njutning och smak av att tugga i sig kartongen och träpinnen.

  Magnum har sålt ut sig. GB har sålt ut sig och kan inte längre räknas som en glassfabrikant.

  Det är länge sedan GB gjorde att man faktiskt ville köpa en glass. Magnum är deras enda flaggskepp och det mjölkar man för allt vad det var värt.

  Ni recenserar privata glassfirmor, uppstickare och fabrikörer som töra använda äkta och naturliga ingredienser på samma sida och det är en ren skymf mot alla dessa att Monopolfriman GB ens kommer fram med deras varupolitik.
  Gör en ordentlig djupdykning i Sveriges glassförsäljares verklighet och begrunda vilka förutsättnignar GB har för att man skall få sälja deras märke. Det slår både Coca-Cola och Arlas butikspolitik många gånger.

  rensa smaklökarna och kom tillbaka upp på banab aå skall pappa lära er älsak glass igen!!!!! Leve äkta grädde!!!

 4. Nä…jag gillar inte denna glass…den är för söt och alldeles för stora mandelbitar i vilket jag inte alls gillar! MEN den mörka varianten av denna glass är sååå god…och såå mycket smarrigt i den…den är faktiskt nästan värd sitt pris!! Men bara nästan för dessa glassar är SVINDYRA!!!

 5. Definitivt tätplats bland onödiga förpackningar. Måste var orimligt dyr förpackning i förhållande till innehållet. Och konstruktören hör definitivt inte till de miljömedvetna som sorterar sopor för återvinning. Nästan omöjligt att platta till den tomma förpackningen.

Kommentarer är stängda.