Västkustsk glass från Lejonet & Björnen

saffranhoung.jpg

Värmeböljan sägs ha nått sin kulmen. Glasskonnässören har slaviskt följt råden om hur man bäst skyddar sig mot värmeslag och har hela helgen svalkat sig med göteborgsk glass av märket Lejonet & Björnen, vars huvudingrediens oftast är mjölk istället för grädde. Det som är fascinerande med Lejonet & Björnen är hur lätt deras glass är. Glass mäts nämligen i liter, inte i gram. Det är smart eftersom glasstillverkaren på så sätt kan mörka det saftiga kilopriset på luft.

 

 

Saffran & honung är, föga överraskande, en gul fluffig historia som går att skopa upp direkt när man tar den ur frysen. Honungssmaken är inte påträngande men den och en svag ton av vanilj finns där som ett fint komplement så att glassen inte ska bli en kall och krämig variant av lussekattsdeg.

 

Tre andra sorters västkustsk glass har också fått smälta på konnässörens tunga under den stekande solen.

Texasfudge är mer godis än glass. Det är nötter och kola som hålls ihop av imponerande mängd ingredienser som egentligen inte borde höra hemma i glass. Om man bortser från detta är texasfudge något som kan få personer med minsta tendens till söt tand att bli ett offer för sockersjuka.

Äppelpaj & kanel är ett självklart val för en kanelmissbrukare som Glasskonnässören, men glassen var något av en besvikelse. Äppelbitarna och pajen uteblev och istället fick hon en vaniljglass med digestivesmulor och doft av äppeljuice!

Hallonsorbet som håller måttet! Den innehåller inga större konstigheter bortsett från frukt och socker. Fin struktur, färg och eftersmak hade den dessutom.

 

Lejonet & Björnens glass går att köpa i halvlitersförpackningar i diverse Ica- och Coopbutiker över hela landet eller som kulglass. Kolla närmaste återförsäljare på hemsidan. Glasskonnässören gillar framför allt kiosken på Medborgarplatsen i Stockholm och så klart den fina glassbaren på Danska vägen i Göteborg.

2 svar på ”Västkustsk glass från Lejonet & Björnen”

  1. Om du gillar kanelglass borde du prova hemglass ”mormors godast äpplepaj” den är helt fantastisk!

Kommentarer är stängda.