GB 2012: Lakritspucken här igen!

Lakritspuck 2012 - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

Japp, Lakritspuck är tillbaka – igen! Denna svarta, runda klassiker gjorde en efterlängtad och bejublad återkomst 2008, för att helt kallt plockas bort från 2011 års glasskarta. Många ifrågasatte GB:s beslut, och nu får vi åter njuta av lite lakritsglass i parkerna. Naturligtvis kopplar man årets intåg med Hockey-VM som äger rum i Finland och Sverige i maj 2012 – två stora lakritsnationer (kanske rentav de två enda?).

Som ni vet tycker jag att Lakritspuck är liiiite mainstream, alltså aningen snäll, okrispig och inte tillräckligt salt i jämförelse med många andra lakritsglassar där ute. Men att GB (och den stora massan) skulle gå genom livet utan lakrits vore alldeles för befängt och sorgligt för att vara sant, och Lakritspuck är för god och populär för att skuffas undan.

Min gissning är att glassen kommer att slå alla rekord i år – vi vet ju aldrig när den rycks från oss igen. Pucktease.

Glassmannens betyg: 5/5

Övriga paneldeltagares betyg: 5, 5, 3

Allmänhetens betyg: [ratings]

 

Lakritspuck 2012 - Glasskoll.se Photo by Glassmannen

5 svar på ”GB 2012: Lakritspucken här igen!”

  1. Jag minns en syndigt god lakritspucktyp med citronglass….är det den? Eller är jag för gammal?

  2. Kommer Chokladpucken också tillbaka eller? Gillade den mer lix.

  3. Anonym, feg, smaklös. Det är min åsikt om lakritspuck. Hur svårt kan det vara att byta ut vaniljglassen (som finns i varenda glass) mot lakritsglass? Jag gillade Smack lakrits från Hemglass, den hade dessutom lakritsbitar i skalet. Annars är utbudet skrämmande skralt på pinn- och strutmarknaden. Min enda utväg har därför varit att köpa gigantiska paket lakritsglass från Åse Glass och förgylla den med lakritssås, dito strössel samt lite blandad lakritsgodis med lagom tuggmotstånd.

  4. Mmmm, superb! Lagom stor också!

    När GB nu har experimenterat med kontgjord päronsmak på daimstruten, undra varför dom inte gör en saltlakrits-daimstrut? Det borde bli gott!

Kommentarer är stängda.